Skip links
najlepsi webhosting

Najlepšie webhostingy

Máte problém s výberom vhodného webhostingu? Neviete, ktorý je ten pravý a postačujúci? Nič to, my vám poradíme.

Čo to vlastne webhosting je?

Webhosting je služba, ktorá vám ponúka vyhradené úložné miesto na serveroch. Je to miesto, kde sú uložené súbory vašej webovej stránky.

Prečo mať kvalitný webhosting?

Kvalitu webhostingu v praxi predstavuje rýchlosť načítania webovej stránky, dostupnosť webovej stránky, rýchlosť a kvalita reakcie technickej podpory alebo bezpečnosť.

Najpodstatnejšie faktory sú: rýchlosť načítania a dostupnosť. Rýchlosť načítania webovej stránky ovplyvňuje pozície v Google pri vyhľadávaní podľa daných kľúčových slov najviac. Dostupnosť webových stránok súvisí so serverom, na ktorom sú umiestnené – tzn., koľkokrát do mesiaca máva server výpadok.

Aký veľký priestor by mal mať môj webhosting?

Ide o veľmi individuálnu vec, pretože veľkosť priestoru sa líši pri každej webovej stránke. Záleží na tom, o akú webovú stránku, e-shop alebo projekt ide. Pokiaľ ide o jednoduchú firemnú prezentáciu, ktorá beží na redakčnom systéme WordPress, malo by stačiť 1 GB pre webovú stránku a emaily. Diskový priestor vášho webhostingu sa dá kedykoľvek navýšiť.

Pokiaľ ide o e-shop alebo rozsiahlejšie projekty, tu už základné varianty väčšinou stačiť nebudú. Ale taktiež je to veľmi individuálne. Pokiaľ budete mať e-shop s cca 50 produktmi, je to v pohode. Pokiaľ ich však budete mať 10 000, tak tam už treba vybrať variantu pre väčšie projekty.

Cena webhostingu nemusí byť odrazom kvality

Ceny v niektorých spoločnostiach sú neaktuálne a pochádzajú z pred desiatich rokov. Vtedy bolo týchto spoločností veľmi málo, cena za webhosting sa často pohybovala okolo 150 € na rok. Dnes si za polovicu dokážete zakúpiť naozaj kvalitný webhosting aj s doménou. Tu treba naozaj dobre hľadať a nevybrať si prvú spoločnosť, na ktorú narazíte.

Prečo mať webhosting zo Slovenska alebo z Čiech?

Pri hľadaní toho najlepšieho webhostingu pre vás možno narazíte na ponuky zahraničných firiem. Nepochybujem, že veľa z týchto spoločností sú kvalitné a pravdepodobne aj kvalitnejšie, ako sú tie na Slovensku alebo v Čechách. Ale problém je v vzdialenosti zahraničných serverov. Tieto často americké spoločnosti majú dáta uložené niekoľko tisíc kilometrov od užívateľov slovenského internetu. To má za následok oveľa pomalšie načítavanie webovej stránky. V praxi môže ísť až o niekoľkosekundové rozdiely. Preto odporúčame webhostingy z blízkeho okolia.

Doplnkové služby sú výhodou

Dnes už takmer každý webový hosting ponúka nejaké doplnkové služby. Tie vám môžu uľahčiť prácu alebo pomôcť pri budovaní biznisu. Doplnkové služby môžu byť:

  • Inštalátor aplikácií – jediným klikom dokážete nainštalovať WordPress alebo Joomlu;
  • SSL certifikáty – slúžia na zabezpečenie webu;
  • Štatistiky – podrobné štatistiky návštevnosti;
  • Automatické zálohy – automatické zálohy databázy a súborov;
  • Skener vírusov;
  • Obnova databázy;
  • Nastavenia webhostingu – nastavenia php, nastavenia apache, nastavenia DNS.

Ako teda vybrať ten najlepší webhosting?

Najlepší a najkvalitnejší webhosting je zmesou rýchlosti, dostupnosti, doplnkových služieb a rozumnej ceny. Pokiaľ si v tom nie ste istý, pozrite si zoznam najlepších webhostingov na Slovensku a v Česku, ktorý sme vybrali pre vás. Webhostingy sú zoradené podľa celkovej spokojnosti zákazníkov, podľa ceny a technických parametrov.

NázovÚložný priestorCelkové hodnotenieMin. cenaOdkaz
Wy.sk5 GB1,99 €Mám záujem
Websupport.sk15 GB4.3 €Mám záujem
Wedos.cz30.25 KčMám záujem
Active24.cz1 GB0.95 €Mám záujem
Nic.sk1.5 GB1.75 €Mám záujem
Speedweb.sk1 GB2 €Mám záujem
5/5 - (celkom: 1 )

Zanechajte komentár

Zobraziť
Potiahni